Terminalia arjuna – en hjertegod urt

Terminalia arjuna er et eviggrønt tre som vokser langs elvebredder i India og kan bli over 20 meter høyt. Barken har vært brukt i Ayurveda siden 2500 f.Kr. og har en bemerkelsesverdig styrkende effekt på hjertet, noe mange vitenskapelige undersøkelser understøtter. Terminalia arjuna er også bra mot følelsesmessige forstyrrelser. I Ayurveda sier man at den bringer samordning mellom sinn, kropp og bevissthet ved å styrke hjertet, samtidig som den stabiliserer sinnet.

Terminalia arjuna er et eviggrønt tre som vokser langs elvebredder i India og kan bli over 20 meter høyt. Barken har vært brukt i Ayurveda siden 2500 f.Kr. og har en bemerkelsesverdig styrkende effekt på hjertet, noe mange vitenskapelige undersøkelser understøtter. Terminalia arjuna er også bra mot følelsesmessige forstyrrelser. I Ayurveda sier man at den bringer samordning mellom sinn, kropp og bevissthet ved å styrke hjertet, samtidig som den  stabiliserer sinnet.

I tillegg til å være en god hjertetonik er Terminalia Arjuna svakt blodtrykksenkende og lett kolesterolsenkende særlig på LDL kolesterol. De aktive stoffene i Arjuna er triterpinglykosid, arjunsyre og ellagisk syre. Den er også rik på saponin, antioksidanter som flavonoid, arjunon o.l. og inneholder også gallesyre og essensielle mineraler som kalsium, magnesium, kobber og sink. Bark av Terminalia arjuna er rik på Co-enzym Q-10 som er kjent for å styrke hjertet og redusere lett forhøyet blodtrykk. Q 10 er også bra for leveren.

Terminalia arjuna er  kjent for å være bra for blodsirkulasjonen og dens antioksiderende effekt motvirker betennelsestilstander i blodårene, noe som virker beskyttende på hele kretsløpet. Å bruke Terminalia Arjuna regelmessig kan ha en styrkende effekt på både hjerte og hele sirkulasjonssystemet. Her kan du lese mer om Ayurveda og styrking av hjertet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *