Vanlige spørsmål og svar om ayurvediske preparater

SPØRSMÅL: Hvorfor er det best å ta urtepreparatene med varmt/lunkent vann? Det står nemlig det på noen av kosttilskuddene.

SPØRSMÅL: Hvorfor er det best å ta urtepreparatene med varmt/lunkent vann? Det står nemlig det på noen av kosttilskuddene.

SVAR: Dette gjelder egentlig for alle urter, ikke bare dem fra ayurveda. Grunnen til dette er at opptaket i fordøyelsen blir bedre. Varmt vann vil  lettere holde i gang magesyren og enzymene i fordøyelsen og lettere løse opp urtene i magesekken. Det er generelt mer gunstig for både fordøyelsen og hele kroppen med mer varmt vann, siden det også er mer utrensende på slaggstoffer. Varmt vann virker slik som varmt vann på skitten oppvask. Man får bedre resultat enn å vaske opp med kaldt vann!

Altfor mange mennesker i Norge drikker store mengder iskaldt vann som kan, for mange, føre til luft i magen, oppblåsthet, treg mage, sure oppstøt, halsbrann, dårlig blodsirkulasjon, dårlig appetitt, mer slimdannelse i kroppen, tretthet, energimangel osv.. Spesielt gjelder det hvis man tar det iskalde vannet sammen med mat. Iskaldt vann setter ned fordøyelseskraften, slik at maten ikke blir skikkelig brutt ned og fordøyd. Slik blir det også mer slaggstoffer av!

Liker du ikke varmt vann, sier du? Det går fint å ta Ayurvediske krydder-teer eller urte-te. Ellers så er alt en vanesak. Erfaring tilsier at mange som ikke liker å drikke varmt vann, men som prøver det i 2 uker, synes det faktisk er godt og noen opplever t.o.m. at de faktisk foretrekker varmt vann og vil ikke tilbake til det kalde. Flere opplever at fordøyelsen faktisk blir MYE bedre, bare med den ene forandringen.

Så konklusjonen er å drikke mer varmt vann i hverdagen!

Lurt råd: ALLTID KOK VANN I VANNKOKER ELLER GRYTE, ikke drikk varmt vann direkte fra kranen, siden dette kan innholde uheldige bakterier og metaller fra varmtvannsberederen.

Vil du vite mer om ayurvediske preparater kan du klikke her.