Ayurvedisk fruktmåltid mot treg mage

I ayurveda finnes mange hjemmeoppskrifter for ulike plager. Hvis du sliter med treg mage kan et fruktmåltid være et godt alternativ, istedenfor brød til frokost eller kvelds. Prøv denne oppskriften: Et eple og en pære skrelles og kuttes i småbiter. Ha i rosiner (ca. 20 stk), oppskjærte dadler (2-4 stk), oppskjærte fiken (2-3 stk.) eller svisker (etter smak/lyst), litt kardemomme og kanel. Ta litt vann - akkurat nok til å dekke bunnen - i en kasserolle. Kok i 2 minutter og la stå under lokk i 10 minutter. Klar til å spises, kos deg!

Ingredienser

Slik gjør du

I ayurveda finnes mange hjemmeoppskrifter for ulike plager. Hvis du sliter med treg mage kan et fruktmåltid være et godt alternativ, istedenfor brød til frokost eller kvelds. Prøv denne oppskriften: Et eple og en pære skrelles og kuttes i småbiter. Ha i rosiner (ca. 20 stk), oppskjærte dadler (2-4 stk), oppskjærte fiken (2-3 stk.) eller svisker (etter smak/lyst), litt kardemomme og kanel. Ta litt vann – akkurat nok til å dekke bunnen – i en kasserolle. Kok i 2 minutter og la stå under lokk i 10 minutter. Klar til å spises, kos deg!

Dette er et svært fint alternativ til brød (til f.eks. frokost), er næringsrikt og smaker godt. Det gir fiber i kosten og rosiner, dadler, fiken og svisker virker lett avførende. Det er også ansett for å være veldig lett fordøyelig og er et godt alternativ til chips og sjokolade hvis man må spise sent på kvelden. Å ta frukten varm øker effekten mot treg mage.