Lassi – en yogurtdrikk som styrker fordøyelsen

Yogurt er kjent for å bedre bakteriesammensetningen i magen og dermed styrke fordøyelsen. I Ayurveda sier man imidlertid at yoghurt kan øke pitta og kan derved gi problemer med sure oppstøt og halsbrann. For å ta vekk den pittaøkende effekten av yogurt kan du ta den i form av lassi. Søt lassi består av 1 del naturell yoghurt som blandes med 2-4 deler vann. Ha i en klype kardemomme og enten honning eller rårørsukker. Bland i blender/med stavmikser i ca. 1 minutt.

Ingredienser

1 kopp romstemperert vann
0.25 kopp frisk naturell (helst hjemmelaget) yogurt
1 klype malt ingefær
1 klype malt spisskommen
1 klype malt koriander
1 klype salt
Slik gjør du

Melkesyrebakteriene i lassien hjelper til å fukte mage og tarmer og styrker fordøyelsen. Lassi hjelper til å redusere luft i magen og oppblåsthet. Det smaker godt og kan gjøre måltidet mer tilfredsstillende og nærende. Lassi er også godt hvis måltidet er svært sterkt (slik som sterk indisk mat med chili i etc.). Det finnes mange oppskrifter på lassi. Det vanlige er at man enten spiser søt lassi som er beskrevet i teksten over, eller at lassien har en mer salt og krydret smak.

Ha i en blender/stavmikser og bland i ca. 1 minutt. Drikk blandingen etter lunsj. Det er ikke anbefalt å ta surmelksprodukter om kvelden da de kan være tungt fordøyelig og derved skape toksiner i kroppen. I tillegg til å ha en god effekt på luft i magen er lassi også meget effektiv til å lindre halsbrann og sure oppstøt.