Rensende dietter – mung dahl

Belgfrukter som linser og bønner er en uvurderlig kilde til protein for vegetarianere. I ayurvedisk kosthold brukes mange forskjellige typer bønner for å få et variert tilskudd av næringsstoffer.

Ingredienser

0.5 kopp mungbønner uten skall
3 kopper vann
2 Hakkede tomater
1 Hakket løk
Korianderblader (fås i store dagligvareforretninger som OBS og i orientalske butikker)
1.5 skiver fersk ingefær
2 teskjeer karri pulver
3 spiseskjeer ghee
Salt
Slik gjør du

Belgfrukter som linser og bønner er en uvurderlig kilde til protein for vegetarianere. I ayurvedisk kosthold brukes mange forskjellige typer bønner for å få et variert tilskudd av næringsstoffer. For å unngå oppsamling av slaggstoffer eller ama som det kalles i Ayurveda anbefales det en livsstil og et kosthold som gjør det lett for kroppen å detoksifisere seg regelmessig. Når du vil rense kroppen er det gunstig å spise grønnsaksupper og godt tilbredte mungbønner uten skall. Dette kalles mung dahl i India. Mungbønner uten skall kan kjøpes i de fleste orientalske butikker i Norge. Her er en oppskrift på mungdahl:

Vask mungbønnene ordentlig og kok i vann i ca 30 minutter. Pass på at det er nok vann. Tilsett mer vann hvis nødvendig.

Ta ghee i en stekepanne og varm opp. Tilsett først ingefær og stek et minutt eller to på medium varme. Ha i løken og stek til den er lett brun. Ha i tomatene og stek i 5-10 minutter. Ha i karri pulveret, salt og korianderblader til slutt.

Miks grønnsakene med mungbønnene og kok i ca 10 minutter til. Server med basmatiris.

Dette er en rensende rett som du kan spise en del av hvis du vil rense kroppen. Her kan du lese mer om detox i Ayurveda.